Kāpēc 10. maijā kabatā jānēsā sarkans diedziņš? Tautas burvestības pret strīdiem

10. maiju uzskata par nelabvēlīgu, uz konfliktiem tendētu dienu. Liels ir strīdu risks, turklāt no nenozīmīga kašķa var attīstīties iespaidīga nesaprašanās. Lai no tā izvairīties, no rīta paņem sarkanu vilnas dzīparu, iesien tajā divus mezgliņus un ieliec labajā kabatā; nēsā līdzi visu dienu un neņem ārā!

Droši vien pasaulē nav tādu radinieku, draugu vai kolēģu, kuri kaut reizi nebūtu sastrīdējušies.
Iemesls atradīsies vienmēr: vienreiz virspusējs un smieklīgs, citreiz attaisnots un svarīgs. Bet strīds jebkurā gadījumā nāk par ļaunu nervu sistēmai un bojā noskaņojumu. Tāpēc vislabāk no tā izvairīties.

Lūk, tautas ticējumi pret strīdiem!

1. Nekad nedāvini asus un griezošus priekšmetus (nažus, zobenus, adāmadatas, šķēres, adatu komplektus, piespraudes). Tādas dāvanas var “sagriezt” jūsu attiecības.

2. Nedrīkst sveicināties, atvadīties, apskauties vai skūpstīties pār slieksni – tas izraisīšot strīdu. Vai nu jāpaiet pretī atnācējam vai jāuzaicina viņš ienākt mājā.

3. Pēkšņi atrodot uz grīdas adatu vai atvērtu spraužamadatu, esi piesardzīga, jo šīs pazīmes liecina par tuvojošos ģimenes strīdu.

4. Saplēsts spogulis ir liela strīda priekšvēstnesis. Lai situāciju nedaudz nogludinātu, lauskas uzreiz jāsalasa (tikai ne ar kailām rokām, bet ar slotas un lāpstiņas palīdzību), jāietin ciešā audumā, jāiznes no mājas un jāierok zemē tālāk no mājām. Nekādā gadījumā nedrīkst skatīties lauskās!

5. Lai mājās neveidotos konflikta situācijas, ar piesardzību un cieņu jāizturas pret sālstrauku uz galda, pie kura parasti pulcējas ģimene. Nedrīkst pa to klaudzināt ar glāzi vai karoti, likt iekšā šķēres vai atslēgas, norīvēt ar papīra salveti.

6. Nedod svešiem cilvēkiem spraudītes, citādi noteikti sastrīdēsieties. Ja tāda situācija tomēr rodas (kāds pazaudējis pogu un lūdz spraužamadatu), paņem par to simbolisku samaksu pāris santīmu apmērā vai viegli iedur tam, kas saņem aso priekšmetu.

7. Nekad neņem no svešiniekiem kabataslakatiņus, lai kāda būtu situācija. Ar aizdevēju nākotnē gaida liels strīds, bet kopā ar drāniņu paņemsi sev arī svešas asaras. Ja kāds dāvina kabataslakatiņu vai veselu komplektu, atdod par to sīku monētiņu.

8. Mājās vari izvairīties no ģimenes strīdiem, ja ieejas durvis uz nakti vienmēr aizslēdz vīrs, nevis sieva.

9. Neatstāj nazi uz galda vai iedurtu maizes kukulī.

10. Divi cilvēki nedrīkst vienlaicīgi slaucīt rokas vienā dvielī, tas ved pie strīdiem un šķiršanās.

Avots: “Esotericblog”

Pievienot komentāru